Onderhoud aan CV ketels wordt vaak over het hoofd gezien

Veel mensen weten wel dat onderhoud aan een CV ketel erg belangrijk is. Er zijn diverse redenen waarom dat het geval is. Het is goed om te onthouden dat slecht onderhoud aan de ketel erg gevaarlijk kan zijn. Eens per jaar een onderhoudsbeurt laten uitvoeren wordt dan ook zeker aangeraden. Bij oudere ketels kan dit 2 maal per jaar worden aangeraden. Nieuwere ketels zoals de REMEHA AVANTA hebben natuurlijk ook onderhoud nodig, maar meestal pas na het eerste jaar.

Een andere reden waarom onderhoud belangrijk is, is dat een goed onderhouden de ketel een hoger rendement geeft. Doordat er veel gas wordt verbruikt door een ketel kan een hoger rendement veel kosten schelen. Ook zal een condensatieketel die goed wordt onderhouden over het algemeen een langere levensduur hebben. Al met al is het dus belangrijk om onderhoud te laten plegen aan een CV ketel, zeker wanneer deze al wat op leeftijd is.

onderhoud ketel

Onderhoudscontract afsluiten met uw installateur

Op het internet zijn veel aanbieders van verschillende ketels te vinden. De aanbieders kunnen de ketels vaak snel leveren en zo hoeft u dus niet lang in de kou te zitten bij een defecte ketel. Bij een nieuwe ketel is vaak het eerste jaar onderhoud nog niet echt nodig. Daarna is het wel aan te raden om hier iets voor te regelen. De monteur kan hier ook advies over geven.

Veel aanbieders hebben een onderhoudscontract waar u gebruik van kunt maken. Dit is over het algemeen een vast bedrag per jaar waar het onderhoud voor gedaan wordt. De eventuele onderdelen die moeten worden vervangen bij een defect zitten hier dan vaak niet bij. Mocht er iets aan de hand zijn, komen deze kosten er dus nog bij. Je weet bij het afsluiten van een dergelijk contract dat je de beste service krijgt van de leverancier.

Zelf doen

Onderhoud aan de ketel is een taak voor de professionals. Toch kunt u bepaalde zaken zelf doen. Zo is bijvoorbeeld het bijvullen van de ketel een taak die u zelf kunt doen. Bij een ketel als de Nefit Trendline wordt hier natuurlijk ook uitgebreid informatie over gegeven. Regelmatig even de waterdruk controleren zorgt ervoor dat de ketel goed blijft presteren. Het bijvullen van een ketel is een heel eenvoudige klus die gemakkelijk door u zelf gedaan kan worden. Ook kan een monteur u uitleggen hoe het moet. Op Youtube staan ook diverse video’s met een duidelijke uitleg.